Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

200 χρόνια μετά

Φυλακές Δομοκού, 17 Μαρτίου του 2021, 200 ακριβώς χρόνια μετά από εκείνην την ημέρα, κατά την οποίαν από την Μάνη, από τον Ναό των Ταξιαρχών στην Αρεόπολη ξεκίνησαν οι Μανιάτες για την Καλαμάτα, την πρώτη πόλη που ελευθέρωσαν τα “Σπαρτιατικά Στρατεύματα” όπως επίσημα υπέγραφαν τις ανακοινώσεις τους προς τις μεγάλες Δυνάμεις.
Για τα 200 χρόνια από το 1821, το κράτος των Αθηνών (Χίλτον-Κολωνάκι-Πλατεία Συντάγματος) διοργανώνει “φιέστες” και οι “σπουδαίοι” της ολιγαρχίας, που εξουσιάζει την Πατρίδα μας λένε και γράφουν πολλά. Για τον Καποδίστρια ότι ήταν εχθρός της δημοκρατίας και του συντάγματος. Καθόλου τυχαίο ότι οι εχθροί του Καποδίστρια αποκαλούντο “Συνταγματικοί”. Τους ζήσαμε τους “Συνταγματικούς” ΕΜΕΙΣ οι Χρυσαυγίτες, έχοντας απέναντί μας το περίφημο “Συνταγματικό τόξο” στην βουλή. Ναι, έκλεισε την βουλή ο Καποδίστριας, όπως και ο Πάγκαλος, ο Μεταξάς, ο Παπαδόπουλος…
Ακόμη μας λένε ότι η Επανάσταση του 1821 ήταν εμπνευσμένη από την Γαλλική και την -το πλέον εξωφρενικό- Αμερικανική επανάσταση! Και λένε όλα αυτά χωρίς σοβαρό αντίλογο. Και λιβανίζουν Αγγλία, Γαλλία και ΗΠΑ για την συμβολή τους στην απελευθέρωσή μας. Ειδικά από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα ήλθε μόνον ένας ιατρός, ο Σάμιουελ Χάου, θερμός όντως και ειλικρινής φιλέλληνας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει μία πολιτική έρευνα-δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύθηκε πρόσφατα και η οποία απαντά στην προπαγάνδα του καθεστώτος για το 1821, η οποία απαντά στα ψέματα φιλελεύθερων και μαρξιστών. Στο ερώτημα εάν η Επανάσταση ήταν Εθνική ή Κοινωνική (όπως την θέλουν μπολσεβίκοι ή φιλελεύθεροι) οι Έλληνες απαντούν σε ποσοστό 90% ότι ήταν ΕΘΝΙΚΗ! Όσο για το ποια ήταν εκείνη η Μεγάλη Δύναμη, η οποία είχε ρόλο θετικό για την Ελληνική Επανάσταση, παρ’ όλη την αμάθεια των σημερινών Ελλήνων, που τους θέλουν και έχουν καταντήσει ανιστόρητοι, παρ’ όλη την προπαγάνδα αιώνων από κονδυλοφόρους και πένες σε διατεταγμένη υπηρεσία για την “Μεγάλη προστάτιδα” Αγγλία, παρ’ όλα αυτά ΜΟΝΟ ένα 17,1% θεωρεί θετική την συμβολή της Αγγλίας, ενώ για την Ρωσία των Τσάρων πιστεύει ότι βοήθησαν την Εθνική μας Επανάσταση το 42,5%!
Τα όσα γίνονται τους τελευταίους μήνες με την προσπάθεια να δοθεί ένας κάλπικος πολιτικός χαρακτήρας έχουν επιχειρηθεί στο παρελθόν από τους ιστορικούς ή τους παριστάνοντες τους ιστορικούς της αριστεράς.
Ο Κορδάτος προσπάθησε να ερμηνεύσει μαρξιστικά το 1821, αλλά είχε την εντιμότητα να γράψει ότι δεν πρέπει στο όνομα της “αριστεροσύνης” να διαστρεβλώνουμε την ιστορία και ότι η Ελλάδα του 1821 δεν ήταν η Ρωσία του 1917… Είχε μάλιστα την εντιμότητα να καταγγείλει και τις χοντροκομμένες προσπάθειες των σκληρών μαρξιστών του ΚΚΕ να καπηλευτούν την εθνική μας επανάσταση. Έτσι αναφερόμενος στα σκληρά μέτρα και τις διαταγές του Κολοκοτρώνη για τους χωρικούς, που αδιαφορούσαν για τον εθνικό αγώνα γράφει σε υποσημείωση-σχόλιό του στην Ιστορία του τα παρακάτω:
“Τα σκληρά μέτρα του Κολοκοτρώνη διαψεύδουν το Ζεύγο και Λαμπρινό που γράφουν πως το Εικοσιένα ήταν κυρίως “κίνημα της φτωχολογιάς των πόλεων και φτωχοαγροτιάς των χωριών””.
Δεν ήταν ο Λένιν, λοιπόν, ο Κολοκοτρώνης, ούτε Τρότσκι ο Παπαφλέσσας και Στάλιν ο Υψηλάντης, που ήταν και πρίγκιπας… Ούτε μπολσεβίκοι και προλετάριοι επαναστάτες οι Μανιάτες, οι Ψαριανοί, οι Σουλιώτες. Αλλά και από την δεξιά της μεταπολιτεύσεως της Νέας Δημοκρατίας, που μιλάνε για αστούς, που δεν υπήρχαν και για φιλελεύθερες ιδέες ανάλογη προπαγάνδα. Επιτέλους κανένας δεν ήξερε ούτε μία λέξη για τον Βολταίρο σε Μοριά και Ρούμελη και ούτε είχαν ακούσει ποτέ τους το παραμικρό για Ροβεσπίερο. Αυτοί από την πλευρά τους, “τιμώντας” τα 200 χρόνια από την 25η Μαρτίου του 1821 λιβανίζουν κάποια συντάγματα, που μόνο σκοπό τους είχαν τον διχασμό και τον μοιραίο Μαυροκορδάτο, που την ημέρα εκείνη, την 25η Μαρτίου ήταν στην Πίζα της Ιταλίας με τους Άγγλους φίλους του και ήλθε στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 1821 και δεν πήγε στον  Μοριά, όπου δινόντουσαν οι μάχες, αλλά στο Μεσολόγγι.
200 χρόνια από το 1821 και ήταν μέσα στην βουλή των Ελλήνων, που μιλώντας πριν λίγα χρόνια ενάντια στα αντεθνικά Μνημόνια και την ντροπή της εκχωρήσεως Εθνικής Κυριαρχίας, είχα κλείσει τον λόγο μου με τον στίχο του Ανδρέα Κάλβου, ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ, στίχο γραμμένο μέσα στα χρόνια του μεγάλου ξεσηκωμού που τονίζει ότι καλύτερα να εύρουν τους Έλληνες συμφορές “παρά προστάτες νάχομεν”. Τελικά, δυστυχώς, μέσα από το Τίμιο Αίμα των Ηρώων και των Μαρτύρων προέκυψε ένα κράτος-προτεκτοράτο με προστάτες και αυτό ισχύει μέχρι τις ημέρες μας.
Μαρτίου 17 του 2021 και γράφω αυτές τις λέξεις μέσα από ένα κελί των φυλακών υψίστης ασφαλείας, τύπου Γ΄, του Δομοκού, τιμώντας τον Αγώνα του Έθνους το 1821 για Εθνική Ελευθερία. Πολεμώ για την Πατρίδα και τις Ιδέες μου με ό,τι μέσον έχω, την γραφίδα μου και τελειώνω κραυγάζοντας ότι ο Αγώνας του 1821 προδόθηκε και συνεχίζει να προδίδεται και έτσι και για το σήμερα ισχύει:
“Ακόμα τούτ΄ η Άνοιξη
Ραγιάδες, ραγιάδες…”
Και πιο πολύ ραγιάδες είναι όσοι είναι ελεύθεροι τυπικά και είναι στην ψυχή τους δούλοι.
Ν.Γ. Μιχαλολιάκος
Γ.Γ. Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή-Αυγή
Φυλακές Δομοκού 2021     

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εκατοντάδες Χρυσαυγίτες επέστρεψαν στις Θερμοπύλες! - Τελετή Μνήμης 2022

 

1821: Μία προδομένη Επανάσταση

  «Τούτο το λόγο θα σας πω, δεν έχω άλλο κανένα μεθύστε με τ’ αθάνατο κρασί του Εικοσιένα!»  Κωστής Παλαμάς Πριν από 201 χρόνια,  τον Μάρτιο εκείνο του 1821, οι Έλληνες πήρανε τα άρματα ενάντια στην τυραννία των Οθωμανών και έκαμαν την Εθνική τους Επανάσταση. Μια Επανάσταση που στηρίχτηκε προπάντων στα όπλα τους και στην δύναμη της ψυχής τους, χωρίς να στηρίζονται «στους άπιστους τους Φράγκους, που όλα τα αγοράζουνε και όλα τα πουλάνε», όπως μας λέγει ο Λόρδος Βύρων που άφησε την τελευταία του πνοή στο Μεσολόγγι. Πόσο αλήθεια όμως ειλικρινές είναι να τιμούν το 1821, αυτοί που σήμερα εξουσιάζουν τον Λαό μας; Τελετή Τιμής και Μνήμης θα είναι η 25η Μαρτίου του 2022 ή μια χυδαία επίδειξη υποκρισίας και ωμού κυνισμού; Το Πνεύμα του 1821

Δελτίο Τύπου: Περί της "νομιμότητας" της Χρυσής Αυγής...

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:  Περί της «νομιμότητας» της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ… Με αφορμή την αναφορά του προεδρεύοντος στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο νοτίου Αιγαίου ότι “ H Χρυσή Αυγή είναι εκτός νόμου» αλλά και τις κατά καιρούς παρόμοιες τοποθετήσεις πολιτικών μας αντιπάλων και προς αποκατάσταση της αλήθειας , υπενθυμίζουμε τόσο σε αυτόν όσο και σε οποιονδήποτε άλλον αναπαράγει τα ίδια ψεύδη, είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω πολιτικού φανατισμού, τα κάτωθι : 1)     Ο «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, το οποίο ασκούσε, ασκεί και θα συνεχίσει να ασκεί απρόσκοπτα την    πολιτική του δράση. 2)     Το γεγονός ότι ορισμένα στελέχη του κόμματος αυτού καταδικάστηκαν πρωτόδικα με απόφαση ποινικού δικαστηρίου κατά της οποίας ήδη εκδικάζεται η ασκηθείσα έφεση , ουδεμία επίπτωση δύναται να έχει στο κόμμα, στη λειτουργία του και στην νομιμότητά του.   3)     Όσοι με θράσος «κουνάνε το δάκτυλο» στην Χρυσή Αυγή, κρυπτόμενοι πίσω από τις πολιτικές διώξεις και την πρωτοφανή πολιτικοδι