Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι Τούρκοι κάνουν την δουλειά τους, εμείς οι Έλληνες τι κάνουμε;


Κάθε 1η Απριλίου η Κύπρος εορτάζει την επέτειο του απελευθερωτικού αγώνα του 1955-1959 με στόχο την Αυτοδιάθεση, δηλαδή την Ένωση με την Ελλάδα. Ο αγώνας κατά της Βρετανικής αποικιοκρατίας ήταν η συνέχεια της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821 και ανέδειξε ήρωες και Εθνομάρτυρες, τους οποίους πρέπει να προβάλλουμε ως πρότυπα στη νεολαία μας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γρηγόρης Αυξεντίου, υπαρχηγός της Εθνικής Οργανώσεως Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ), έπαιξε στο σχολείο τον ρόλο του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού, ο οποίος θανατώθηκε μαρτυρικά στις 9 Ιουλίου 1821. Εξ άλλου πριν από τη θυσία του στη Μονή Μαχαιρά ο Αυξεντίου διάβαζε τα «Ματωμένα Ράσα», ένα βιβλίο του Σπύρου Μελά για την Ελληνική Επανάσταση.

Την ημέρα της επετείου αυτής επέλεξε σκοπίμως η Τουρκική κρατική τηλεόραση για να αρχίσει τη προβολή μιας σειράς, η οποία θα παρουσιάσει την τουρκική προπαγάνδα για την ανταρσία των Τουρκοκυπρίων του 1963-64. Η ανταρσία κατέληξε στον βομβαρδισμό Ελληνοκυπρίων από τουρκικά αεροπλάνα και στη χάραξη της Πράσινης Γραμμής. Η σειρά θα παρουσιάζει ως αιτίους όλων των κακών τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, τον Στρατηγό Γρίβα – Διγενή και τους Ελληνοκυπρίους αγωνιστές. Είναι αξιοσημείωτο ότι η διαφημιστική προαναγγελία πλαισιώνεται από επαινετικά σχόλια του Τουρκοκυπρίου ψευδοπροέδρου Ερσίν Τατάρ. Τρεις εβδομάδες πριν από την Πενταμερή για το Κυπριακό η προπαγάνδα του Ερντογάν αποφασίζει να καλλιεργήσει τον φανατισμό κατά των Ελλήνων.

Μία άλλη είδηση που διαβάζουμε στον Κυπριακό ιστότοπο sigmalive.com μάς διαφωτίζει για το εθνικιστικό και επεκτατικό περιεχόμενο των νέων σχολικών βιβλίων της Τουρκίας. Η προσπάθεια των Ελλήνων αναθεωρητών να αλλάξουν την Ιστορία μας «για να βελτιώσουμε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις» αποθράσυνε τη γείτονα χώρα.
Ο δημοσιογράφος Μάρκος Πούλαδος αποκαλύπτει ότι, με εντολή του Ερντογάν, μετά το 2016 τα σχολικά εγχειρίδια έγιναν φορείς του νέου Οθωμανισμού με κύριο στόχο την Ελλάδα.
 
Το εγχειρίδιο με τίτλο «Σύγχρονη Τουρκική και Παγκόσμια Ιστορία» εστιάζει σε μειονότητες που αποκαλεί «τουρκικές» όπως στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Συγκεκριμένα, η κατάσταση των Μουσουλμάνων στην περιοχή της Δυτικής Θράκης βρίσκεται στο μικροσκόπιο.
Εδώ το κείμενο δίνει μία παραληρηματική αφήγηση της περιόδου 1960-80 και επικρίνει την Ελλάδα ότι αφαίρεσε την ιθαγένεια Ελλήνων υπηκόων, οι οποίοι δηλώνουν ότι έχουν τουρκική καταγωγή. Η Αθήνα κατηγορείται ότι επέβαλε αυθαίρετες απαγορεύσεις στην ίδια ομάδα, χωρίς να τους επιτρέπει αγορά ή ενοικίαση ακινήτων.

Η Ελλάδα καταγγέλλεται επίσης στο σχολικό βιβλίο για εχθρότητα προς την τουρκική γλώσσα και για την δήθεν πολιορκία σε μειονοτικά χωριά. Παρ’ όλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι το πογκρόμ της 6ης Σεπτεμβρίου 1955 κατά της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία αγνοείται.
Το βιβλίο Γεωγραφίας του 2019 ενημερώνει τους μαθητές για την «Τουρκική λεκάνη πολιτισμού» [Türk Kültürü Havzası]. Ο τουρκικός πολιτισμός περιγράφεται ως «θάλασσα πολιτισμού» [kültür denizi] που εκτείνεται από την Κεντρική Ασία, την Αφρική και τα Βαλκάνια, αποτελώντας μια σύνθεση της ζώνης επιρροής του παντουρκισμού και της οθωμανικής κληρονομιάς.

Το νέο πρόγραμμα σπουδών αποδίδει επίσης ιδιαίτερη έμφαση στην κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας επί 5 αιώνες στα Βαλκάνια, με σκοπό την ανάδειξη της οθωμανικής επιρροής στην περιοχή. Ας θωρακίσουμε το μέτωπο του Ελληνισμού: Θράκη- Αιγαίο- Κύπρος.

Έννοιες όπως "Τουρκική Παγκόσμια Τάξη", "Τουρκική Παγκόσμια Κυριαρχία", "Τουρκικά ή Οθωμανικά Ιδανικά για την Παγκόσμια Τάξη", "τουρκική λεκάνη πολιτισμού" η οποία εκτείνεται από την Αδριατική Θάλασσα έως την Κεντρική Ασία, "νεο-οθωμανισμός", "παν-τουρκισμός" είναι κάποιες μόνο από τις οποίες αναρίθμητες με τις οποίες γαλουχείται η νεολαία και η κοινωνία της γείτονος.

Εδώ στην Ελλάδα εμείς με ποιες αντίστοιχες έννοιες γαλουχούμε την ελληνική νεολαία και την ελληνική κοινωνία; "DWTS", "GNTM", "House of Fame", "Survivor", ανεκτικότητα, υποχωρητικότητα και κάθε άλλη αυτοκτονική συμπεριφορά και στάση ζωής;Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημοσία Δαπάνη έζησε όλη του την Ζωή ο Άκης.

 Με μεγάλη μου έκπληξη άκουσα συζητήσεις δημόσιες για το αν η κηδεία του Απατεώνα του ΠΑΣΟΚ(έναν από τους πολλούς) Άκη Τσοχατζόπουλου θα γίνει δημοσία δαπάνη. Κάποιοι είπαν ότι δεν θα γίνει γιατί ήταν καταδικασμένος για αδικήματα κατά του λαού της Ελλάδας, ότι πήγε φυλακή και άλλες τέτοιες ανοησίες, σαν να ήταν το μοναδικό του ατόπημα. Κάποιοι άλλοι είπαν, ότι πρέπει να του αναγνωριστεί το κοινωνικό έργο από όταν ήταν ένας λαϊκός αγωνιστής(!!!) στην Γερμανία και βοηθούσε Έλληνες μετανάστες να βρουν την τύχη τους. Η αλήθεια είναι ότι ο Άκης ήταν το πραγματικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ. Η γυαλιστερή και ψεύτικη βιτρίνα που κρύβει την βρώμα και την σαπίλα των Σοσιαλδημοκρατών της Ελλάδας. Πάτησαν πάνω σε συνθήματα μπολσεβίκων, δημιούργησαν έναν υβριδικό καπιταλισμό με στοιχεία απόλυτου κρατισμού και συντεχνιών (Θα τα ζήλευε και ο Μουσολίνι) αλλά κυρίως εξέθρεψε τους πολιτικούς απατεώνες που από όλα τα παραπάνω πλούτιζαν από μίζες και αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ που τους έδιναν οι

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Γιατί η Δύση δαιμονοποιεί τον Πούτιν

  Δεν πιστεύω να είναι πολλοί οι “αφελείς”, που πιστεύουν ότι η εντατική δαιμονοποίηση του Ρώσου προέδρου Πούτιν από τους Δυτικούς οφείλεται στο γεγονός ότι πρόκειται για απροσχημάτιστο δικτάτορα, ο οποίος έχει στερήσει από το ρωσικό λαό τα αγαθά της δημοκρατίας και της ευημερίας που απολαμβάνουν οι κάτοικοι των δυτικών “παραδείσων”. Η ιστορία έχει επανειλημμένως αποδείξει ότι από το 1945 και μετά η Δύση –ιδιαίτερα οι ΗΠΑ ως ηγέτιδα δύναμη– δεν απεχθάνεται ιδιαίτερα τους δικτάτορες, όσο και αν αποδεικνύονται στυγνοί. Αντίθετα, τους εναγκαλίζεται εγκάρδια, αρκεί να κρατούν ανοιχτή την πρόσβαση στους εθνικούς φυσικούς πόρους και στις εθνικές αγορές των κρατών, τα οποία υποτίθεται ότι προστατεύουν από κάποιον άλλο κακόβουλο εχθρό. Το ίδιο ισχύει και για τους εισβολείς!

Ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΕ οι εορτασμοί για τα 200 χρόνια του 1821

Δεν περιμέναμε τίποτε διαφορετικό από αυτό το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, από την συμμορία που εξουσιάζει την χώρα, υπηρετώντας πάντα τα συμφέροντα των “προστατών”, κάποτε των Άγγλων και σήμερα των ΗΠΑ. Δεν ήταν δυνατόν αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα-προτεκτοράτο με μεγάλο τους προσόν την υπακοή τους στον ξένο αφέντη να Τιμήσουν την Επανάσταση και Αυτούς που έχυσαν το αίμα τους για ΑΛΗΘΙΝΗ Ελευθερία και Εθνική ανεξαρτησία. Οι επίγονοι των Μαυροκορδάτων και των Κλέττηδων ήταν βέβαιο ότι δεν θα τιμήσουν ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη, Ανδρούτσο, Νικηταρά, Φιλική Εταιρεία, Υψηλάντηδες, Μάνη, Βαλτέτσι και Αλαμάνα. Ότι δεν τιμήθηκαν τα 200 χρόνια του 1821 το παραδέχονται και γραφίδες φυλλάδων του καθεστώτος. Διαβάσαμε (Τάκης Θεοδωρόπουλος, Απογοήτευση για τα 200 χρόνια, “Καθημερινή”, ΓΝΩΜΕΣ, σελίδα 30, 10 Οκτωβρίου 2021): “ Θα συμφωνήσετε ότι οι