Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι «εκλογολιγούριδες – εκλογοϋπηρέτες»



Το σύστημα χτύπησε τους Έλληνες Εθνικιστές του Λαϊκού Συνδέσμου όσο τίποτα διότι είχε από νωρίς καταλάβει ότι η κοινοβουλευτική παρουσία τους θα έδειχνε στον λαό ότι μπορείς να είσαι βουλευτής χωρίς να ανήκεις σε «σόι» και τζάκι «ανώτερο».

Θα έπρεπε όμως -οι ίδιοι- να αποδείξουν ότι είναι και ικανοί να αναλάβουν Εθνικό Πολιτικό Αγώνα με ποιότητα και διάρκεια.
Οι περισσότεροι βουλευτές δυστυχώς, ήταν κατώτεροι των περιστάσεων, που οφείλω να ομολογήσω δεν ήταν εύκολες, αλλά υπήρξαν λαμπρές εξαιρέσεις.

Την δυσλειτουργία αυτή δεν την είχαν καταλάβει κάποιοι από τους εκλεγμένους βουλευτές του Εθνικιστικού Κόμματος και λόγω του ότι ήταν οι «εκλεκτοί» για τα ψηφοδέλτια του Κόμματος, πίστεψαν ότι τους ανήκουν οι θέσεις και τα αξιώματα αυτοδικαίως.

Το μεγαλύτερο κακό μάλιστα, έγινε, από την πρώτη «φουρνιά» βουλευτών του 2012 που στην πλειοψηφία τους ήταν απλοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Πίστεψαν έτσι εκατοντάδες απλοί άνθρωποι πανελλαδικά ότι μπορούν και αυτοί να γίνουν βουλευτές ή ακόμα χειρότερα, ότι τους χρωστάει το κόμμα την τοποθέτηση σε θέσεις εκλέξιμες για να γίνουν βουλευτές. Οι πρώτοι αυτήν την στιγμή, είναι φυλακή.

Η παθογένεια που περιέγραψα παραπάνω, έπαιξε μεγάλο ρόλο στην Ήττα των εκλογών του 2019, όλοι οι χαμηλών δυνατοτήτων υποψήφιοι έβγαλαν ένα κόμπλεξ απέναντι στων υψηλότερων δυνατοτήτων συνυποψηφίων τους υποσκάπτοντας τους, στοχεύοντας μόνο στο να κλέψουν ψήφους ήδη ψηφοφόρων από συνυποψήφιους τους και όχι να φέρουν νέους ψήφους στο Κόμμα.
Πολλοί από αυτούς δέχτηκαν να ανταλλάξουν ψήφους με υποψηφίους άλλων κομμάτων και κυρίως της Νέας Δημοκρατίας(Σε νομούς της κεντρικής Μακεδονίας υπάρχουν σχετικές καταγγελίες από ψηφοφόρους επώνυμα) εις βάρος τελικά του Κόμματος τους μιας και οι Νεοδημοκράτες τους δούλεψαν «ψιλό γαζί».

Τελευταία βλέπουμε όλους αυτούς που δημιούργησαν πρόβλημα στα ψηφοδέλτια του Λαϊκού Συνδέσμου, να συνασπίζονται με μοναδικό στόχο την προσωπική φιλοδοξία τους.
Μόνο στο ελάχιστο μπορώ να φανταστώ τα προβλήματα που θα δημιουργήσουν όταν έρθουν οι εκλογές.

Αυτό που μπορώ να φανταστώ εύκολα είναι στην πιθανή εκλογική αποτυχία η χολή προς όλους που θα βγάλει όλο αυτό το συνονθύλευμα ατόμων που θεωρούν την αφεντιά τους μεγάλο Πολιτικό Κεφάλαιο της Πατρίδας(εδώ γελάμε ελεύθερα) και το Εγώ τους ξεπερνάει ακόμα και την σκιά τους, ακόμα και σε αυτούς που τώρα γλύφουν.
Άλλωστε το έχουν ξανακάνει στο πρόσφατο παρελθόν.

Ευτυχώς απαλλαχτήκαμε.

Εύχομαι καλά ξεμπερδέματα «εκλογολιγούριδες – εκλογοϋπηρέτες»

Μίσθιος


Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εκατοντάδες Χρυσαυγίτες επέστρεψαν στις Θερμοπύλες! - Τελετή Μνήμης 2022

 

1821: Μία προδομένη Επανάσταση

  «Τούτο το λόγο θα σας πω, δεν έχω άλλο κανένα μεθύστε με τ’ αθάνατο κρασί του Εικοσιένα!»  Κωστής Παλαμάς Πριν από 201 χρόνια,  τον Μάρτιο εκείνο του 1821, οι Έλληνες πήρανε τα άρματα ενάντια στην τυραννία των Οθωμανών και έκαμαν την Εθνική τους Επανάσταση. Μια Επανάσταση που στηρίχτηκε προπάντων στα όπλα τους και στην δύναμη της ψυχής τους, χωρίς να στηρίζονται «στους άπιστους τους Φράγκους, που όλα τα αγοράζουνε και όλα τα πουλάνε», όπως μας λέγει ο Λόρδος Βύρων που άφησε την τελευταία του πνοή στο Μεσολόγγι. Πόσο αλήθεια όμως ειλικρινές είναι να τιμούν το 1821, αυτοί που σήμερα εξουσιάζουν τον Λαό μας; Τελετή Τιμής και Μνήμης θα είναι η 25η Μαρτίου του 2022 ή μια χυδαία επίδειξη υποκρισίας και ωμού κυνισμού; Το Πνεύμα του 1821

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2023: ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΑΝΤΙ ΕΡΠΥΣΤΡΙΑΣ….

  Η προσφάτως ψηφισθείσα τροπολογία με την οποία δόθηκε η δυνατότητα στο Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου να αποκλείει την συμμετοχή πολιτικών κομμάτων στις βουλευτικές εκλογές, όχι απλά καταστρατηγεί αλλά παραβιάζει ευθέως ρητές συνταγματικές διατάξεις οι οποίες κατοχυρώνουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι , της ανεμπόδιστης πολιτικής δράσης και μία σειρά θεμελιωδών αξιών του νομικού μας πολιτισμού όπως είναι το τεκμήριο της αθωότητας έως και την έκδοση αμετακλήτου απόφασης. Με νομικές σοφιστείες οι οποίες θα προκαλούσαν θυμηδία ακόμα και σε πρωτοετείς φοιτητές νομικής,    οι εμπνευστές του επίμαχου νομοθετήματος-εκτρώματος ευτέλισαν   το πολίτευμα, το Σύνταγμα , το κοινοβουλευτικό σύστημα και εν τέλει την προσωπική τους αξιοπρέπεια, όσοι δε εξ αυτών φέρουν την νομική ιδιότητα , συνειδητά επέλεξαν να θυσιάσουν το κύρος της επιστημοσύνης τους στο βωμό των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.