Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βλασφημία σε βάρος της Παναγίας από την Sony Pictures


Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο Κόκκινος Ουρανός

ΚΟ: Έχει γίνει «θεσμός» πλέον την Μεγάλη Εβδομάδα να βγαίνουν ταινίες, βιβλία «ντοκιμαντέρ» και αρχαιολογικές «ανακαλύψεις» που βάλλουν κατά της χριστιανικής πίστης. Δεν υπάρχει παρόμοιο φαινόμενο σε καμία άλλη θρησκεία.

Καθώς το timing δεν είναι καθόλου τυχαίο, η Sony Pictures κυκλοφορεί μια νέα ταινία τη Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών, που βλασφημεί σοβαρά την Παρθένο Μαρία, απεικονίζοντάς ως ένα διαβολικό ον.

Βασισμένο στο μυθιστόρημα τρόμου του James Herbert «Shrine», η ταινία «The Unholy» (Η Ανίερος) – σε σκηνοθεσία του ελληνικής καταγωγής Evan Spiliotopoulos - απεικονίζει ένα νεαρό κορίτσι που «μετά από μια υποτιθέμενη επίσκεψη από την Παναγία βρίσκεται ανεξήγητα σε θέση να ακούσει, να μιλήσει και να θεραπεύσει ασθενείς».

Στο τρέιλερ απεικονίζεται αυτό που υποτίθεται ότι είναι η Παναγία ως μια δαιμονική φιγούρα με αίμα, μαύρα δάκρυα και κενά μάτια στα αγάλματά της.

Το κορίτσι που υποτίθεται ότι βλέπει τη Παναγία απεικονίζεται επίσης με μαύρα μάτια, ένα άλλο χαρακτηριστικό της δαιμονικής απεικόνισης.

ΚΟ: Στο trailer πάντως παρουσιάζεται ένας καθολικός ιερέας να λέει «αυτή δεν είναι η Παναγία».

Οι παρευρισκόμενες στα υποτιθέμενα οράματά της δείχνουν να προσεύχονται με τρόπο που χλευάζει τις παραδοσιακές καθολικές προσευχές στη Παρθένο Μαρία ενώ παρουσιάζονται σταυροί και ροζάρια να καίγονται.

Το "The Unholy" έχει καθυστερήσει στην κυκλοφορία του λόγω των περιορισμών που σχετίζονται με το COVID-19, και η Sony Pictures αποφάσισε τώρα να κυκλοφορήσει την ταινία στις 2 Απριλίου, Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών.

Η ίδια η Sony σημείωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας, σχολιάζοντας ότι «Στο πιο ιερό Σαββατοκύριακο της χρονιάς έρχεται το The Unholy».

Φαίνεται ότι η ημερομηνία κυκλοφορίας έχει σχεδιαστεί για να είναι όσο το δυνατόν πιο προσβλητική, γιατί την ημέρα που οι καθολικοί Χριστιανοί τιμούν το πάθος και το θάνατο του Χριστού και τον πόνο της μητέρας Του σε αυτά τα παθήματα, η Sony κυκλοφορεί μια ταινία που βλασφημεί τόσο τον Χριστό όσο και τη μητέρα Του.

Η Sony συνεργάστηκε με τον παραγωγό Sam Raimi, ο οποίος είναι γνωστός για τα έργα τρόμου του, έχοντας δημιουργήσει τη σειρά τρόμου Evil Dead και είναι επίσης εξέχουσα προσωπικότητα στον κόσμο του κινηματογράφου, έχοντας σκηνοθετήσει την τριλογία του Spiderman από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εκατοντάδες Χρυσαυγίτες επέστρεψαν στις Θερμοπύλες! - Τελετή Μνήμης 2022

 

1821: Μία προδομένη Επανάσταση

  «Τούτο το λόγο θα σας πω, δεν έχω άλλο κανένα μεθύστε με τ’ αθάνατο κρασί του Εικοσιένα!»  Κωστής Παλαμάς Πριν από 201 χρόνια,  τον Μάρτιο εκείνο του 1821, οι Έλληνες πήρανε τα άρματα ενάντια στην τυραννία των Οθωμανών και έκαμαν την Εθνική τους Επανάσταση. Μια Επανάσταση που στηρίχτηκε προπάντων στα όπλα τους και στην δύναμη της ψυχής τους, χωρίς να στηρίζονται «στους άπιστους τους Φράγκους, που όλα τα αγοράζουνε και όλα τα πουλάνε», όπως μας λέγει ο Λόρδος Βύρων που άφησε την τελευταία του πνοή στο Μεσολόγγι. Πόσο αλήθεια όμως ειλικρινές είναι να τιμούν το 1821, αυτοί που σήμερα εξουσιάζουν τον Λαό μας; Τελετή Τιμής και Μνήμης θα είναι η 25η Μαρτίου του 2022 ή μια χυδαία επίδειξη υποκρισίας και ωμού κυνισμού; Το Πνεύμα του 1821

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2023: ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΑΝΤΙ ΕΡΠΥΣΤΡΙΑΣ….

  Η προσφάτως ψηφισθείσα τροπολογία με την οποία δόθηκε η δυνατότητα στο Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου να αποκλείει την συμμετοχή πολιτικών κομμάτων στις βουλευτικές εκλογές, όχι απλά καταστρατηγεί αλλά παραβιάζει ευθέως ρητές συνταγματικές διατάξεις οι οποίες κατοχυρώνουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι , της ανεμπόδιστης πολιτικής δράσης και μία σειρά θεμελιωδών αξιών του νομικού μας πολιτισμού όπως είναι το τεκμήριο της αθωότητας έως και την έκδοση αμετακλήτου απόφασης. Με νομικές σοφιστείες οι οποίες θα προκαλούσαν θυμηδία ακόμα και σε πρωτοετείς φοιτητές νομικής,    οι εμπνευστές του επίμαχου νομοθετήματος-εκτρώματος ευτέλισαν   το πολίτευμα, το Σύνταγμα , το κοινοβουλευτικό σύστημα και εν τέλει την προσωπική τους αξιοπρέπεια, όσοι δε εξ αυτών φέρουν την νομική ιδιότητα , συνειδητά επέλεξαν να θυσιάσουν το κύρος της επιστημοσύνης τους στο βωμό των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.