Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

It is about... "feminism"


Ένα από τα μεγαλύτερα νοητικά άλματα της σύγχρονης εποχής είναι η πεποίθηση ότι ο φεμινισμός αποτελεί ένα αριστερό και "ανατρεπτικό" κίνημα, θέση η οποία είναι δυνατόν να "δικαιωθεί" μόνο μέσω της θεοποίησης της εργασίας και του "φτυσίματος" στην κυριολεξία του θεσμού της οικογένειας. Ο φεμινισμός από τα γεννητούρια του διεκδίκησε το "δικαίωμα της εργασίας για την γυναίκα", η οποία ζούσε μέσα στην "σκλαβιά" του σπιτιού, υποταγμένη στον "καταπιεστή" άνδρα. Σύμφωνα με αυτήν την ιστορική διαλεκτική, κάθε γυναίκα που άνοιξε ποτέ σπίτι με έναν άνδρα "εξαναγκάστηκε" από την στιγμή που ο δεύτερος βρίσκεται σε μια "θέση ισχύος" λόγω του φύλλου του. Εκτός από αυτήν την τραγική "ερμηνεία" των ανθρωπίνων σχέσεων, σε πρακτικό επίπεδο, η συμμετοχή των γυναικών στην παραγωγική διαδικασία υπερδιπλασίασε το εργατικό δυναμικό και έριξε κατακόρυφα τα εισοδήματα, με αποτέλεσμα ένα νοικοκυριό να μην μπορεί πλέον να σταθεί χωρίς δύο γονείς εργαζόμενους. Ό, τι ακριβώς επιδιώκει κάθε καπιταλιστής, πολλά φθηνά εργατικά χέρια. Και εφόσον υποτιμήθηκε και κατέστη τόσο δύσκολη η δημιουργία μιας οικογένειας, ξεπετάγονται άλλες "εναλλακτικές" για την γυναίκα, οι σπουδές, η "καριέρα", για να καταλήξει να ξοδεύει τα καλύτερα της χρόνια πάνω από τα βιβλία και να προλάβει να κάνει το πολύ ένα παιδί με τον σύντροφο της. Την ίδια στιγμή που οι εισαγόμενοι "επενδυτές" γεννούν σαν τα κουνέλια. Και όλα αυτά για να μην έχει "κανέναν άντρα από πάνω της" ενώ στο γραφείο ο προϊστάμενος θα είναι κατά πάσα πιθανότητα άντρας (που θα της την πέφτει κιόλας). Οπότε ας μην παραμυθιάζεστε με συνθήματα και ευήκοες ρητορικές, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Χωρίς τον φεμινισμό, ο καπιταλισμός δεν θα ήταν ποτέ τόσο ολοκληρωτικά κυρίαρχος.

Αναδημοσίευση από Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αφιέρωμα: Η Ταυτότητα του Ιωάννη Μεταξά & της 4ης Αυγούστου

  Η ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ – 4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1936 Είναι ιστορικό γεγονός ότι η κυβερνητική μεταβολή και η εγκαθίδρυσις του Εθνικού ολοκληρωτικού καθεστώτος της 4ης Αυγούστου  επεβλήθει χωρίς την παραμικρή αντίδραση ! Να πώς περιγράφει ο φιλελεύθερος ιστορικός Γρηγόρης Δάφνης στο βιβλίο του “Η Ελλάς μεταξύ δύο πολέμων” την εγκαθίδρυση του νέου καθεστώτος: « Κανείς δεν υπυπτεύετο τίποτε  το βράδυ της 4η Αυγούστου. Οι υπουργοί εκλήθησαν εις έκτακτον υπουργικόν συμβούλιον δια την 8ην μ.μ. και , εκτός των Σκυλακάκη και Παπαδήμα, κανείς δεν εγνώριζε ποία θέματα επρόκειτο να συζητήσουν. Υποπτεύοντο ότι εκλήθησαν δια να λάβουν αποφάσεις επί του τρόπου αντιμετωπίσεως της πανελλαδικής εικοσιτετράωρου απεργίας, η οποία επρόκειτο να κηρυχθεί το μεσονύκτιον, εις ένδειξιν διαμαρτυρίας δια την απόφασιν της κυβερνήσεως. όπως εφαρμόση την υπυχρεωτικήν δταιτησίαν εις τας μεταξύ των εργατών και εργοδοτών διαφοράς. Κανένα έκτακτον στρατιωτικό μέτρον δεν είχε ληφθή.  Εις καμίαν συνεννόησιν με διοικητάς μονάδων δεν είχε

Εκατοντάδες Χρυσαυγίτες επέστρεψαν στις Θερμοπύλες! - Τελετή Μνήμης 2022

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2023: ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΑΝΤΙ ΕΡΠΥΣΤΡΙΑΣ….

  Η προσφάτως ψηφισθείσα τροπολογία με την οποία δόθηκε η δυνατότητα στο Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου να αποκλείει την συμμετοχή πολιτικών κομμάτων στις βουλευτικές εκλογές, όχι απλά καταστρατηγεί αλλά παραβιάζει ευθέως ρητές συνταγματικές διατάξεις οι οποίες κατοχυρώνουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι , της ανεμπόδιστης πολιτικής δράσης και μία σειρά θεμελιωδών αξιών του νομικού μας πολιτισμού όπως είναι το τεκμήριο της αθωότητας έως και την έκδοση αμετακλήτου απόφασης. Με νομικές σοφιστείες οι οποίες θα προκαλούσαν θυμηδία ακόμα και σε πρωτοετείς φοιτητές νομικής,    οι εμπνευστές του επίμαχου νομοθετήματος-εκτρώματος ευτέλισαν   το πολίτευμα, το Σύνταγμα , το κοινοβουλευτικό σύστημα και εν τέλει την προσωπική τους αξιοπρέπεια, όσοι δε εξ αυτών φέρουν την νομική ιδιότητα , συνειδητά επέλεξαν να θυσιάσουν το κύρος της επιστημοσύνης τους στο βωμό των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.